Slow Communication

Hidas elämä, slow food, leppoistaminen, lähiruoka, Kon Mari ja täyssiivouksen taika. Nämä käsitteet ja teemat puhuttavat meitä juuri nyt. Haemme lisää tilaa, aikaa, rauhaa ja keskittymistä olemiseen. Elämän tempo on käymässä meille liian kiivaaksi.

Myös vuorovaikutussuhteemme voivat olla kuormittuneita. Saamme liikaa viestejä, olemme yhteydessä valtavaan määrään kiinnostavia ihmisiä, emmekä löydä itseämme enää välttämättä edes läheistemme kanssa. Miten tähän on tultu? Mikä neuvoksi? Mitä voisi tarkoittaa hidas viestintä, slow communication, suhteiden leppoistaminen, lähikontakti tai viestintäympäristömme täyssiivous.

 

Hidas viestintä. Otamme vallitsevalle vuorovaikutustilanteelle sille kuuluvan rauhan. Suljemme mobiilit, uskallamme olla tässä ja nyt.

Slow communication. Läsnäolon lisäksi kuuntelemme toista odottamatta omaa puheenvuoroa. Keskitymme kiireettömyyden tunteeseen.

Suhteiden leppoistaminen. Kohtaamme toisen ilman arvioivuutta. Olemme avoimia ja aidosti läsnäolevia. Kunnioitamme itseämme ja muita. Siirrämme turhat roolipaineet syrjään.

Lähikontakti. Uskallamme tavata kasvokkain tai kohdata toinen luurin päässä ilman sähköisiä, suojaavia kanavia. Olemme kehollisesti läsnä.

Viestintäympäristön täyssiivous. Valitsemme sen, mikä on kulloinkin tärkeää, antaumusta vaativaa ja rikasta.

[Alt-Text]